top of page
EXPERIENCE BOWHUNTING CLUB
  • Marianne Siimann

19.12.2020 Peurajahti Lopella

Noinhan sitä saattoi käydä, että pienissä joulutunnelmissa tuli Esalle idea alkaa järjestämään klubilaisille koirajahteja Lopella. Suunnitelma kuulosti sen verran houkuttavalta, että hetken päästä oli jo päivämäärä ja pieni testausryhmä sovittu.

19.12 aamulla kokoonnuttiin paikallisen metsästysseuran lahtivajalle, missä käytiin läpi pelisäännöt, alueet ja päivän kulku.


Osallistui 14 passimiestä (klubilaisia 5), 5 koiraohjaajaa ja 8 koiraa.

Osallistujille jaettiin tulostetut aluekartat, minne oli merkattu passilinjat numeroineen. Tämä helpotti ohjeiden ja tilanteen seuraamista merkittävästi. Myös vhf-tiedotukset oli selkeitä ja helposti seurattavia. Tietoa koirien suunnasta, linjojen siirtymisestä, elukoiten havainnoista yms tuli riittävästi, ei ollut tylsää eikä tarvinnut miettiä ”onko jahti vielä päällä tai toimiiko tää mun radio?”


Passiketjut oli riittävän tiheitä, koirien ajosuunta ja alueen ominaisuudet suunniteltu huolellisesti, jousimetsästäjän passipaikat ja lyhyet ampumamatkat otettu huomioon.

Lapualainen mäyräkoira Taavi ilmeisesti luuli päässeensä paratiisiin, kun joka paikassa tuoksui peuroja, miljoona jälkeä ja helppoja polkuja. En kyllä tiedä montako vaihdetta mäyräkoiralla on, mutta vauhtia riitti ja iloinen haukku kuului kauas. Ei siinä sitten kauan tarvinnut pyöriä, kun erehtyi kaksi peuraa juoksemaan passiketjun suuntaan. Sieltä sitten Hekalle tuli tilaisuus ja vasa kaatui. Jännitystä riitti muillakin, haukkua ja rytinää kuului aika läheltä, toisilla oli havaintojakin, mutta ampumatilanteita ei muille enää tullut.


Parhaimmillaan oli 5 koiraa irti, joista 4 samaan aikaan ajo päällä. Ajot oli lyhyitä ja suhteellisen nopeita, haukkua kuuluu jatkuvasti, maastot oli kivoja, suunnittelu sekä tiedotus erinomaista. Ja elukkaa näyttää riittävän.


Taitaa olla testiryhmän päätös aika yksimielinen - näitä lisää!


Comments


bottom of page